|
400 g čerstvého uvařeného a vymačkaného špenátu (nebo zmrazeného)
300 g tvarohu
4 lžíce strouhaného parmazánu nebo ementálu
sůl
žloutky
polohrubá mouka
50 g másla
2 lžíce strouhaného sýra
|
Příprava:
Tvaroh utřeme v míse do hladka a vmícháme do něho žloutky, špenát, sůl
a strouhaný sýr. V kastrolu uvedeme do varu větší množství vody a pak
zmírníme oheň, aby byl var sotva patrný. Špenátovou směs nabíráme lžící,
na pomoučeném vále obalujeme moukou a zaoblujeme do tvaru kroketek. Vkládáme
je postupně do vařící vody. Za chvilku vyplavou na povrch, necháme je
asi 3-4 minut dovařit, pak je vyjmeme dírkovanou sběračkou. Když okapou,
opečeme je na pánvi na horkém másle. Podáváme je horké, pokapané máslem,
v němž se vysmažili a posypané strouhaným sýrem.
|