Špenátové krokety s tvarohem pro 4 osoby
 

400 g čerstvého uvařeného a vymačkaného špenátu (nebo zmrazeného)
300 g tvarohu
4 lžíce strouhaného parmazánu nebo ementálu
sůl
žloutky
polohrubá mouka
50 g másla
2 lžíce strouhaného sýra




Příprava:
Tvaroh utřeme v míse do hladka a vmícháme do něho žloutky, špenát, sůl a strouhaný sýr. V kastrolu uvedeme do varu větší množství vody a pak zmírníme oheň, aby byl var sotva patrný. Špenátovou směs nabíráme lžící, na pomoučeném vále obalujeme moukou a zaoblujeme do tvaru kroketek. Vkládáme je postupně do vařící vody. Za chvilku vyplavou na povrch, necháme je asi 3-4 minut dovařit, pak je vyjmeme dírkovanou sběračkou. Když okapou, opečeme je na pánvi na horkém másle. Podáváme je horké, pokapané máslem, v němž se vysmažili a posypané strouhaným sýrem.

   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů