Špenátové suflé pro 4 osoby
 

500 g špenátu
40 g másla
40 g mouky
175 ml mléka
3 žloutky
3 bílky
sůl, pepř
strouhaný muškát
máslo na vymazání




Příprava:
Špenát opláchneme, spaříme, necháme okapat a rozšleháme na kaši. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Rozpustíme máslo, zpěníme v něm mouku, přidáme mléko a necháme 5 minut povařit. Do této hmoty vmícháme žloutky a již nevaříme! Přidáme špenát a dochutíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do špenátového pyré. Vymažeme formu na suflé, naplníme ji připravenou hmotou a pečeme v předehřáté troubě při 150 stupních Celsia asi 40 minut. Ihned podáváme.

   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů