|  | 500 g špaget4 lžíce oleje
 50 g slaniny
 20 g cibule
 1 stroužek česneku
 20 g celeru
 1 lžíce sekané petrželky
 250 g zeleného hrášku
 100 g strouhaného čedaru
 sůl, mletý pepř
 masový vývar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | Příprava:Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Na oleji osmahneme 
        nakrájenou slaninu, cibuli, česnek, celer a sekanou petrželku. Když směs 
        začne růžovět, přidáme hrášek, sůl, pepř a podle potřeby podlijeme vývarem 
        nebo vodou a dusíme tak dlouho, až hrášek změkne. Pak směs smícháme s 
        vařenými těstovinami, upravíme na talíř a podáváme posypané strouhaným 
        sýrem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |