|
2 cibule
200 g čerstvých žampionů
2 lžíce másla
4 lžíce sekané petrželky
4 lžíce pokrájené pažitky
300 g smetany
4 velká rajčata
200 g ovčího sýra
citronová kůra
sůl, pepř
muškátový květ
|
Příprava:
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, žampiony na plátky a pokapeme citronovou
šťávou, dusíme na másle 5 minut. Bohatě je okořeníme solí, pepřem, muškátem
a chilli. Vmícháme petrželku a pažitku a zalijeme smetanou. Všechno dobře
promícháme a dáme do nákypové formy. Rajčata překrojíme na půlky a posadíme
na žampiony. Ovčí sýr nakrájíme na plátky, rozložíme kolem rajčat a nákypovou
formu dáme do trouby do střední výšky. 20 minut zapékáme.
|