Rajčata s ovčím sýrem pro 4 osoby
 

2 cibule
200 g čerstvých žampionů
2 lžíce másla
4 lžíce sekané petrželky
4 lžíce pokrájené pažitky
300 g smetany
4 velká rajčata
200 g ovčího sýra
citronová kůra
sůl, pepř
muškátový květ

Příprava:
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, žampiony na plátky a pokapeme citronovou šťávou, dusíme na másle 5 minut. Bohatě je okořeníme solí, pepřem, muškátem a chilli. Vmícháme petrželku a pažitku a zalijeme smetanou. Všechno dobře promícháme a dáme do nákypové formy. Rajčata překrojíme na půlky a posadíme na žampiony. Ovčí sýr nakrájíme na plátky, rozložíme kolem rajčat a nákypovou formu dáme do trouby do střední výšky. 20 minut zapékáme.

   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů