|
1 kg lilku
200 g bůčku
50 g rýže
2 cibule
250 g rajčat
200 g žampionů
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pepře
sůl
špetka česnekového prášku
špetka mletého kmínu
1 lžíce petrželky
1/8 l masového vývaru
100 g ementálu
200 ml kyselé smetany
1 lžíce Solamylu
1 lžíce rajského protlaku
špetka cukru
|
Příprava:
Lilek neloupejte, omytý podélně rozpulte, vydlabejte a osolte. Dřeň nakrájejte
na kostičky, osolte. Bůček nakrájejte na kostičky, opečte do křupava.
Přidejte rýži a 1/8 l vody, 10 minut duste. Cibuli nakrájejte na kostičky.
Oloupaná rajčata zbavte nazelenalé dužniny kolem stonku, nakrájejte na
malé kousky. Houby očistěte, pokrájejte. Vše přidejte k rýži spolu s kostičkami
lilku. Zeleninovou rýži okořeňte, 5 minut duste a smíchejte s petrželkou.
Směsí naplňte lilek. Obě půlky těsně vedle sebe duste ve vývaru. Lilek
posypte strouhaným sýrem, krátce zapečte (200 stupňů) a podávejte. Z výpeku
a přísad uvařte omáčku.
|