Pikantní zelenino-sýrový nákyp pro 4 osoby
 

500 g brambor
1/2 l vývaru z masa
250 g cuket
250 g lilku
250 g rajčat
1 konzerva cizrny (425g)
200 g hranolek eidamu
50 g šalotky
20 g másla
125 ml smetany
1/2 svazečku petrželky
1-2 snítky čerstvé máty
sůl, pepř
rozmarýn, bazalka

 
Příprava:
Omyjeme a oloupeme brambory, nakrájíme je na plátky a vaříme v masovém vývaru 5 minut. Na plátky nakrájíme rovněž omytou cuketu, lilek a rajčata. Formu plníme střídavě vrstvami brambor se zeleninou a polovinou množství sýra. Vrstvy jsou přitom uspořádány jako tašky na střeše. Oloupanou šalotku nasekáme najemno. V pánvi necháme zpěnit máslo a šalotku v něm osmahneme dosvětla. Zalijeme smetanou a okořeníme solí, pepřem, bazalkou a rozmarýnem. Necháme chvíli povařit. Přidáme najemno nasekanou petrželku a mátu. Touto směsí zalijeme zeleninu. Posypeme zbývajícím množstvím sýra a pečeme asi 45 minut při 180 stupních Celsia, dokud mrkev nezměkne.
     

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů