Pikantní zelenino-sýrový nákyp | pro 4 osoby | |
|
500 g brambor |
|
Příprava: Omyjeme a oloupeme brambory, nakrájíme je na plátky a vaříme v masovém vývaru 5 minut. Na plátky nakrájíme rovněž omytou cuketu, lilek a rajčata. Formu plníme střídavě vrstvami brambor se zeleninou a polovinou množství sýra. Vrstvy jsou přitom uspořádány jako tašky na střeše. Oloupanou šalotku nasekáme najemno. V pánvi necháme zpěnit máslo a šalotku v něm osmahneme dosvětla. Zalijeme smetanou a okořeníme solí, pepřem, bazalkou a rozmarýnem. Necháme chvíli povařit. Přidáme najemno nasekanou petrželku a mátu. Touto směsí zalijeme zeleninu. Posypeme zbývajícím množstvím sýra a pečeme asi 45 minut při 180 stupních Celsia, dokud mrkev nezměkne. |
||