Paprikový pilaf pro 4 osoby
 

plněné papriky:
4 velké papriky
150 g zeleného hrášku
100 g brambor
1 cibule
1/4 lžičky zázvoru
1/2 lžičky koření karí
1/2 lžičky horkého koření
1/2 lžičky pálivé papriky
50 g másla
sůl

rýže:
400 g rýže
1 cibule
1 lžičky koření karí
100 g másla
sůl

Příprava:
Nasekanou cibulku osmažíme na másle dozlatova, přidáme nastrouhané vařené brambory, hrášek, koření a sůl a dusíme až je hrášek měkky. Pořádně zamícháme a touto směsí plníme očištěné a spařené paprikové lusky. Vršky uzavřeme a spíchneme párátky. Na másle osmažíme druhou nakrájenou cibulku a přidáme k ní opranou rýži. Po chvíli podlejeme osolenou vodou. Zbylo-li nám něco náplně z paprik, vmícháme ji do rýže. Mírně podusíme a pak na rýži položíme plněné papriky a dusíme pod pokličkou v troubě, dokud není rýže měkká.


   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů