Nákyp z kysaného zelí pro 4 osoby
1 porce 2030 kJ
 

700 g kysaného zelí
250 g moučných brambor
300 g rajčat
1 cibule
1 stroužek česneku
1 svazek majoránky
100 g ementálu
75 g kešu oříšků
100 g zahuštěné smetany
2 vejce
sůl, čerstvý bílý pepř
muškátový oříšek
1 lžíce másla


Příprava:
Okapané kysané zelí nakrájíme nahrubo a vložíme do mísy. Oloupané a omyté brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata krátce ponoříme do vroucí vody, vyjmeme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme. Omytou a osušenou majoránku rovněž jemně nasekáme. Sýr jemně nastrouháme a oříšky umeleme. Všechny připravené přísady zamícháme do brambor. Přimícháme smetanu, vejce, osolíme, opepříme a důkladně okořeníme muškátových oříškem. Dobře promícháme. Směs naplníme do vymaštěné nákypové formy a na uhlazený povrch dáme kousky másla. Formu vložíme na spodní lištu studené trouby. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia. Nákyp pečeme asi 45 minut, až je povrch hnědý. Podáváme se salátem.

   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů