|
700 g kysaného zelí
250 g moučných brambor
300 g rajčat
1 cibule
1 stroužek česneku
1 svazek majoránky
100 g ementálu
75 g kešu oříšků
100 g zahuštěné smetany
2 vejce
sůl, čerstvý bílý pepř
muškátový oříšek
1 lžíce másla
|
Příprava:
Okapané kysané zelí nakrájíme nahrubo a vložíme do mísy. Oloupané a omyté
brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata krátce ponoříme do vroucí
vody, vyjmeme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli
a česnek jemně nasekáme. Omytou a osušenou majoránku rovněž jemně nasekáme.
Sýr jemně nastrouháme a oříšky umeleme. Všechny připravené přísady zamícháme
do brambor. Přimícháme smetanu, vejce, osolíme, opepříme a důkladně okořeníme
muškátových oříškem. Dobře promícháme. Směs naplníme do vymaštěné nákypové
formy a na uhlazený povrch dáme kousky másla. Formu vložíme na spodní
lištu studené trouby. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia. Nákyp pečeme
asi 45 minut, až je povrch hnědý. Podáváme se salátem.
|