Nákyp z rajčat pro 4 osoby
 

100 g rajčat
sůl, mletý pepř
150 g másla
20 g cibule
bazalka
120 g polohrubé mouky
0,5 l mléka
50 g ementálu nakrájeného na
kostičky
50 g strouhaného čedaru
4 žloutky
tuhý sníh ze 4 bílků
máslo na vymaštění







Příprava:
Na rendlík dáme 50 g másla, přidáme drobně nakrájenou cibuli a bazalku a necháme zpěnit. Když cibule začně růžovět, přidáme omytá, oloupaná a semen zbavená rajčata pokrájená na čtvrtky, osolíme, opepříme a necháme vydusit. Ze 100 g másla, 120 g polohrubé mouky a 0,5 l mléka si připravíme hustý bešamel, který necháme prochladnout. Potom do něj zamícháme nakrájený a nastrouhaný sýr, vydušená rajčata, žloutky a vše dobře promícháme. Nakonec do hmoty vmícháme tuhý sníh z bílků. Nákypovou formu vymastíme máslem, nalijeme do ní připravenou hmotu a pečeme asi hodinu v mírně vyhřáté troubě.


   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů