|  | 100 g rajčatsůl, mletý pepř
 150 g másla
 20 g cibule
 bazalka
 120 g polohrubé mouky
 0,5 l mléka
 50 g ementálu nakrájeného na
 kostičky
 50 g strouhaného čedaru
 4 žloutky
 tuhý sníh ze 4 bílků
 máslo na vymaštění
 
 
 
 
 
 
 
 
 | Příprava:Na rendlík dáme 50 g másla, přidáme drobně nakrájenou cibuli a bazalku 
        a necháme zpěnit. Když cibule začně růžovět, přidáme omytá, oloupaná a 
        semen zbavená rajčata pokrájená na čtvrtky, osolíme, opepříme a necháme 
        vydusit. Ze 100 g másla, 120 g polohrubé mouky a 0,5 l mléka si připravíme 
        hustý bešamel, který necháme prochladnout. Potom do něj zamícháme nakrájený 
        a nastrouhaný sýr, vydušená rajčata, žloutky a vše dobře promícháme. Nakonec 
        do hmoty vmícháme tuhý sníh z bílků. Nákypovou formu vymastíme máslem, 
        nalijeme do ní připravenou hmotu a pečeme asi hodinu v mírně vyhřáté troubě.
 
 
 
 |