|
100 g rajčat
sůl, mletý pepř
150 g másla
20 g cibule
bazalka
120 g polohrubé mouky
0,5 l mléka
50 g ementálu nakrájeného na
kostičky
50 g strouhaného čedaru
4 žloutky
tuhý sníh ze 4 bílků
máslo na vymaštění
|
Příprava:
Na rendlík dáme 50 g másla, přidáme drobně nakrájenou cibuli a bazalku
a necháme zpěnit. Když cibule začně růžovět, přidáme omytá, oloupaná a
semen zbavená rajčata pokrájená na čtvrtky, osolíme, opepříme a necháme
vydusit. Ze 100 g másla, 120 g polohrubé mouky a 0,5 l mléka si připravíme
hustý bešamel, který necháme prochladnout. Potom do něj zamícháme nakrájený
a nastrouhaný sýr, vydušená rajčata, žloutky a vše dobře promícháme. Nakonec
do hmoty vmícháme tuhý sníh z bílků. Nákypovou formu vymastíme máslem,
nalijeme do ní připravenou hmotu a pečeme asi hodinu v mírně vyhřáté troubě.
|