Lilky se sýrem pro 4 osoby
 

4 lilky
sůl, mletý pepř
olej
40 g másla
20 g cibule
1 stroužek česneku
300 g rajčat
200 g zbytků vařeného masa
2 vejce
6 lžic strouhaného čedaru
máslo na vymaštění










Příprava:
Oloupané lilky nakrájíme na tenké plátky, osolíme, dáme na plochou mísu a zatížíme, aby lépe pustily šťávu. Potom je opláchneme a necháme na čisté utěrce oschnout. Mezitím zpěníme na másle drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Oschlé plátky lilků usmažíme v rozehřátém oleji do růžova a necháme okapat. Ohnivzdornou misku vymastíme máslem, vložíme do ní vrstvu smažených lilků, na ně přidáme vrstvu mletého masa a vše přelijeme rajčatovou omáčkou a posypeme 4 lžícemi strouhaného sýra. V hrnku rozšleháme vejce, přimícháme zbylý strouhaný sýr a tím zalijeme povrch pokrmu. Zapékáme v troubě asi 1/2 hodiny.

   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů