|
4 lilky
sůl, mletý pepř
olej
40 g másla
20 g cibule
1 stroužek česneku
300 g rajčat
200 g zbytků vařeného masa
2 vejce
6 lžic strouhaného čedaru
máslo na vymaštění
|
Příprava:
Oloupané lilky nakrájíme na tenké plátky, osolíme, dáme na plochou mísu
a zatížíme, aby lépe pustily šťávu. Potom je opláchneme a necháme na čisté
utěrce oschnout. Mezitím zpěníme na másle drobně nakrájenou cibuli, utřený
česnek, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a krátce
podusíme. Oschlé plátky lilků usmažíme v rozehřátém oleji do růžova a
necháme okapat. Ohnivzdornou misku vymastíme máslem, vložíme do ní vrstvu
smažených lilků, na ně přidáme vrstvu mletého masa a vše přelijeme rajčatovou
omáčkou a posypeme 4 lžícemi strouhaného sýra. V hrnku rozšleháme vejce,
přimícháme zbylý strouhaný sýr a tím zalijeme povrch pokrmu. Zapékáme
v troubě asi 1/2 hodiny.
|