|
4 lilky
1 cibule
1 stroužek česneku
2 feferonky
2 lžíce strouhaného kokosu
1 lžička koření karí
1/2 lžičky hořčičného semínka
1 lžíce zkaramelizovaného cukru
1 lžíce másla
citron
sůl
olej na smažení
|
Příprava:
Očištěné lilky nakrájíme podélně na čtvrtky a na oleji je osmažíme dohněda.
Vyjmeme je a na témže oleji osmažíme nakrájenou cibuli a nasekané feferonky
a přidáme utřený česnek a rozvařený kokos. Ochutíme citronovou šťávou,
vložíme lilky, osolíme a mírně dusíme. Po chvilce přidáme zkaramelizovaný
cukr a případně trochu podlejeme vroucí vodou. Dusíme, až šťáva zhoustne.
Hořčičné semínko opražíme na másle a tím polejeme hotové karí. Podáváme
s rýží.
|