Lasagne s jablky pro 4-6 osob
 

 

 

 

12 předvařených plátků lasagní

100 g prorostlého špeku
1 cibule
2 celé úzké celery
2 lžíce stolního oleje
50 g směsi sušených bylin (majoránka, rozmarýn, šalvěj,..)
1/8 l jalečného vína nebo šťávy
1/8 l vývaru
500 g loupaných rajčat
3 velká kyselejší jablka
sůl, pepř
trochu mléka
3/4 l bešamelové omáčky
150 g mozarelly
150 g strouhaného ementálu
máslo

  Příprava:
Na náplň nakrájíme špek, cibuli a celer. Zahřejeme olej, špek opečeme dokřupava, zmírníme plamen, přidáme cibuli a celer a zpěníme. Přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, doku se nerozpadne. Nakonej vlijeme mléko. Na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Jablka oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na plátky. Formu vylijeme trochou omáčky a vyložíme čtyřmi plátky lasagní. Ty poklademe polovinou plátků jablek, na ně dáme polovinu masové směsi a přelijeme omáčkou. Znovu klademe plátky lasagní, jablek, náplň a přelijeme omáčkou. Znovu klademe plátky lasagní, jablka, náplň a přelijeme omáčkou. Nahoru dáme zbývající plátky lasagní. Sýr mozarella nakrájíme na plátky a umístíme spolu se strouhaným ementálem a vločkami másla na plátky lasagní. V troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia pečeme asi 40 minut, až povrch zezlátne.

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů