Lasagne s jablky | pro 4-6 osob | |
|
12 předvařených plátků lasagní |
|
Příprava: Na náplň nakrájíme špek, cibuli a celer. Zahřejeme olej, špek opečeme dokřupava, zmírníme plamen, přidáme cibuli a celer a zpěníme. Přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, doku se nerozpadne. Nakonej vlijeme mléko. Na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Jablka oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na plátky. Formu vylijeme trochou omáčky a vyložíme čtyřmi plátky lasagní. Ty poklademe polovinou plátků jablek, na ně dáme polovinu masové směsi a přelijeme omáčkou. Znovu klademe plátky lasagní, jablek, náplň a přelijeme omáčkou. Znovu klademe plátky lasagní, jablka, náplň a přelijeme omáčkou. Nahoru dáme zbývající plátky lasagní. Sýr mozarella nakrájíme na plátky a umístíme spolu se strouhaným ementálem a vločkami másla na plátky lasagní. V troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia pečeme asi 40 minut, až povrch zezlátne. |