Květákové hřebeny pro 4 osoby
 

1 květák
1/2 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky mletého římského kmínu
sůl, koriandr, ostrá mletá paprika
olej

Těstíčko:
1 lžička droždí
1 šálek vlažné vody
1/2 lžičky cukru
1 šálek hladké mouky
2-3 vejce
8 stroužků česneku
sůl, petrželka

Příprava:
Květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, necháme okapat a vychladnout. Pak okořeníme a nakrájíme opatrně na silnější plátky - hřebeny. Z droždí, cukru a vody připravíme kvásek. Když vzejde, přidáme mouku, postupně vejce, sůl, drcený česnek a nakrájenou petrželku. Podle potřeby zředíme vodou na hustší těstíčko. Vsypeme případný zbytek koření. Řezy květáku smočíme v těstíčku a dočervena usmažíme na oleji. Podáváme s brambory a bílým jogurtem ochuceným solí a lisovaným česnekem.

     

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů