|  | 1 květák 1/2 lžičky mletého pepře
 1/2 lžičky mletého římského kmínu
 sůl, koriandr, ostrá mletá paprika
 olej
 
 Těstíčko:
 1 lžička droždí
 1 šálek vlažné vody
 1/2 lžičky cukru
 1 šálek hladké mouky
 2-3 vejce
 8 stroužků česneku
 sůl, petrželka
 
 
 | Příprava:Květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, necháme okapat a vychladnout. 
        Pak okořeníme a nakrájíme opatrně na silnější plátky - hřebeny. Z droždí, 
        cukru a vody připravíme kvásek. Když vzejde, přidáme mouku, postupně vejce, 
        sůl, drcený česnek a nakrájenou petrželku. Podle potřeby zředíme vodou 
        na hustší těstíčko. Vsypeme případný zbytek koření. Řezy květáku smočíme 
        v těstíčku a dočervena usmažíme na oleji. Podáváme s brambory a bílým 
        jogurtem ochuceným solí a lisovaným česnekem.
 |