|
1 květák
1/2 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky mletého římského kmínu
sůl, koriandr, ostrá mletá paprika
olej
Těstíčko:
1 lžička droždí
1 šálek vlažné vody
1/2 lžičky cukru
1 šálek hladké mouky
2-3 vejce
8 stroužků česneku
sůl, petrželka
|
Příprava:
Květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, necháme okapat a vychladnout.
Pak okořeníme a nakrájíme opatrně na silnější plátky - hřebeny. Z droždí,
cukru a vody připravíme kvásek. Když vzejde, přidáme mouku, postupně vejce,
sůl, drcený česnek a nakrájenou petrželku. Podle potřeby zředíme vodou
na hustší těstíčko. Vsypeme případný zbytek koření. Řezy květáku smočíme
v těstíčku a dočervena usmažíme na oleji. Podáváme s brambory a bílým
jogurtem ochuceným solí a lisovaným česnekem.
|