|
500 g jablek
50 g strouhaných mandlí
1 lžíce strouhané kůry z citronu
2 žloutky
1 vejce
100 g cukru
50 g rozpuštěného másla
250 g hrubé mouky
2 lžíce strouhanky
sůl
Obalení:
1 sklenice strouhanky
4 lžíce cukru
moučkový cukr
|
Příprava:
Oloupaná jablka rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádřince a nakrájejte
na malé kostičky. Přidejte ostatní přísady a vymíchejte těsto. Ruce máčejte
ve studené vodě a tvořte knedlíky o průměru 3 cm. Do kastrolu nalijte
vodu do výšky asi 6 cm a uveďte do varu. Knedlíky vkládejte do vody po
jednom, uvařte, děrovanou naběračkou je vyjměte a na mřížce nechte okapat.
Strouhanku smíchanou s cukrem opražte, knedlíky obalte a podávejte pocukrované
moučkovým cukrem.
|