|  | 500 g jablek50 g strouhaných mandlí
 1 lžíce strouhané kůry z citronu
 2 žloutky
 1 vejce
 100 g cukru
 50 g rozpuštěného másla
 250 g hrubé mouky
 2 lžíce strouhanky
 sůl
 Obalení:
 1 sklenice strouhanky
 4 lžíce cukru
 moučkový cukr
 | Příprava:Oloupaná jablka rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádřince a nakrájejte 
        na malé kostičky. Přidejte ostatní přísady a vymíchejte těsto. Ruce máčejte 
        ve studené vodě a tvořte knedlíky o průměru 3 cm. Do kastrolu nalijte 
        vodu do výšky asi 6 cm a uveďte do varu. Knedlíky vkládejte do vody po 
        jednom, uvařte, děrovanou naběračkou je vyjměte a na mřížce nechte okapat. 
        Strouhanku smíchanou s cukrem opražte, knedlíky obalte a podávejte pocukrované 
        moučkovým cukrem.
 
 |