Knedlíky jablečné s mandlemi pro 4 osoby
35 minut
1 porce 3012 kJ
 

500 g jablek
50 g strouhaných mandlí
1 lžíce strouhané kůry z citronu
2 žloutky
1 vejce
100 g cukru
50 g rozpuštěného másla
250 g hrubé mouky
2 lžíce strouhanky
sůl
Obalení:
1 sklenice strouhanky
4 lžíce cukru
moučkový cukr

Příprava:
Oloupaná jablka rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádřince a nakrájejte na malé kostičky. Přidejte ostatní přísady a vymíchejte těsto. Ruce máčejte ve studené vodě a tvořte knedlíky o průměru 3 cm. Do kastrolu nalijte vodu do výšky asi 6 cm a uveďte do varu. Knedlíky vkládejte do vody po jednom, uvařte, děrovanou naběračkou je vyjměte a na mřížce nechte okapat. Strouhanku smíchanou s cukrem opražte, knedlíky obalte a podávejte pocukrované moučkovým cukrem.

   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů