Džuveč s okrou pro 4 osoby
 

600 g masa
400 g rajčat
400 g cibule
1 lilek
2 malé tykvičky
3 papriky
15 kusů bamie
100 g hlávkového zelí
několik lžic petrželky, celerové natě
100 g rýže
1 lžička saturejky
sůl, pepř
5 lžic oleje

Příprava:
Zapékací mísu vytřeme olejem, na dno dáme vrstvu nakrájených rajčat a vrstvu směsi ostatní zeleniny, pokapeme olejem, přidáme vrstvu masa, trochu vřelou vodou přelité a ocezené rýže, sůl, pepř, natě. Vrstvy střídáme, navrch příjdou plátky rajčat. Osolíme, opepříme, zakapeme olejem a zalijeme hrnkem vody. Dáme péci na 1,5 - 2 hodiny do trouby. Podle potřeby podlijeme, můžeme i sklenkou bílého vína.

   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů