|
Těsto:
200 g polohrubé mouky
100 g másla
1 žloutek
1/2 lžičky soli
1 lžíce vody
Náplň:
3 větší cibule
3 lžíce másla
80 g slaniny
250 g hrubě strouhaného sýra
4 vejce
1/2 lžičky soli
4 lžíce čerstvých nebo sušených bylinek (petržel,pažitka,tymián,bazalka,šalvěj)
nebo provensálské koření
250 ml husté smetany
mletý pepř, sůl
|
Příprava:
Z přísad rychle uhněteme těsto a dáme do chladu asi na 1 hodinu odležet.
Pak vyválíme plát, vložíme do vymaštěné koláčové formy a předpečeme 10
minut v předehřáté troubě. Cibuli nakrájíme na kolečka a na másle do sklovita
opečeme, přimícháme drobné kostičky slaniny, osmahneme a dáme vychladnout.
Pak nastrouháme sýr, zašleháme vejce a nasekané koření, opepříme, osolíme,
promícháme s cibulí a směsí naplníme předpečený koláč. Při 200 stupních
C jej pečeme asi 35 minut dozlatova.
|