Cannelloni s houbami | pro 4 osoby 1 porce 3240 kJ |
|
|
175 g celozrnné pšeničné mouky |
|
Příprava: Na těsto smícháme sůl s moukou. Přidáme vejce, olej a nejprve 2 lžíce vody. Hnětačem vypracujeme těsto, které přendáme na pracovní plochu a rukama je propracujeme, aby bylo vláčné a nelepilo se. Podle potřeby přidáváme po kapkách vodu. Hněteme rukama 10 minut. Z těsta utvoříme hroudu, zabalíme do fólie a při pokojové teplotě necháme odpočinout, dokud nepřipravíme náplň. Na náplň vložíme rajčata krátce do vroucí vody, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky, cibuli nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme tymián, cibuli, česnek a za stálého míchání na středním plameni necháme asi 1 minutu zpěnit. Přidáme mleté maso a pečeme, až se začne drolit. Přimícháme rajčata, žampiony, rajský protlak a podlijeme červeným vínem. Pečeme za stálého míchání na středním plameni, až se polovina tekutiny vypaří. Osolíme, opepříme, přisladíme a necháme vychladnout. Na obložení nastrouháme parmezán, mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na plátky. Ve smetaně rozmícháme mléko, sůl a po 1 vaatné špetce kayenskéhopepře a muškátu. Nudlové těsto rozdělíme na 6 dílů. Z každého dílu vyválíme na pomoučené prac.desce odbelník 10x30 cm a ten rozpůlíme, aby vzniklo 12 plátků. Každý plátek potřeme náplní a svineme. Cannelloni poskládáme vedle sebe do vymštěné ploché zapékací formy. Posypeme parmezánem a přelijeme smetanovou směsí. Na povrch rozdělíme mozzarellu. Dáme na střední lištu studené trouby a pečeme při 200 stupních Celsia asi 40 minut. Podáváme se salátem. |