Brambory s hráškem pro 4 osoby
1 porce 1825 kJ
doba přípravy 40 minut
 

1,5 dl oleje
3 střední cibule nakrájené na plátky
3 střední brambory
1 lžička rozetřeného česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička chilli
1/2 lžičky kurkumy
1 lžička soli
3 dl vody
100 g zeleného hrášku

 
Příprava:
Ve velké pánvi rozpalte olej, přidejte cibulku a osmahněte ji dozlatova. Smíchejte v misce česnek, zázvor, chilli, kukrumu, sůl. Směs koření přidejte do pánve k cibuli. Vmíchejte 1,5 dl vody, zakryjte a nechte dusit, dokud se cibule nepovaří. Zatím pokrájejte brambory, kaľdou na šest plátků. Přidejte plátky brambor ke směsi na pánvi a za stálého míchání 5 minut smažte. Do pánve přidejte hrášek a zbylých 1,5 dl vody, přikryjte pokličkou a nechte 7-10 minut povařit. Brambory s hráškem přemístěte na talíře a podávejte.

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů